Wannabe fitgirl goes on…

Reality check… in februari 2020 schreef ik over de BBG. Wat een jaar is het geweest zeg! Hoe staat het er nu voor met de “wannabe fitgirl”?

Even een terugblik op de BBG waar ik mee begonnen was. Ik ging er met goede moed in en was er lekker mee bezig, maar ik kreeg helaas te kampen met een forse slijmbeursontsteking in mijn heup. Vervolgens ging ik voor de allereerste keer in mijn leven naar de fysiotherapie, eindelijk heerlijke massages dacht ik! Boy was I wrong… wat een pijnlijke sessies zeg. ? Fysiotherapie hielp maar tijdelijk en uiteindelijk kreeg ik een verwijzing naar een orthopeed. Tot nu toe heb ik nog steeds geen uitnodiging gehad, waarschijnlijk door alle drukte rondom the C. Ik kreeg het advies om het bewegen alleen bij wandelen, fietsen en zwemmen te houden zolang het pijnloos is.

Ik kon dus geen BBG meer doen, omdat dit helaas te pijnlijk werd met alle gevolgen van dien. Hoe ik dit vond? Op z’n zachtst gezegd k*t. Het voelde als falen, want nu moest ik mij weer gaan verantwoorden waarom ik geen BBG meer doe. Het voelde of ik excuses aan het verzinnen was, maar uiteindelijk wist ik wel dat het niet zo is. Ik hield het dus vooral bij wandelen, want fietsen is niet bepaald mijn favoriete bezigheid en na een paar keer gezwommen te hebben gingen de zwembaden dicht. 

Echter zou ik mezelf niet zijn als ik hier niet het beste van ging maken. Als sporten niet gaat, dan kan ik me nog wel prima focussen op het wandelen en op mijn voeding! Het wandelen begon ik heerlijk te vinden dat ik het op een gegeven moment dagelijks deed, het heeft namelijk echt positieve effecten op de mentale gezondheid. Dat kunnen we, vooral in de pandemie-tijd, heel goed gebruiken! Want dit hele C-ellende lijkt soms zo eindeloos. Het wandelen helpt je los te laten en vooruit te komen. Daarnaast vond ik het geen straf om te wandelen door de mooie natuur. ? Het heeft mij heel erg geholpen om dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. Ik houd mijn wandelavonturen bij, op een erg motiverende app: MapMyWalk! Hiernaast gebruik ik mijn Apple Watch om mijn voortgang bij te houden.

Tegenwoordig heb ik gelukkig (bijna) geen pijn meer in mijn heup en dus ben ik voorzichtig begonnen met…. skeeleren. Vorig jaar ging ik, net als heel Nederland, los op de skeelers en kwam ik erachter hoe leuk het is en hoe VEEL kcal je ermee kan verbranden. Het was toen echter nog niet helemaal pijnloos. Ik heb nu weer een paar pogingen gewaagd en tot nu toe gaat het goed. Daar ben ik heel blij om en ik zal voorzichtig blijven doen.

En dat stukje voeding? Daar schrijf ik over in mijn volgende blog!

Houd het in de gaten. ?

Liefs, Azra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *